איך בוחרים מפל שוקולד ביתי

חושבים לרכוש מפל שוקולד ביתי? בפוסט הבא נעזור לכם לבחור את המפל המתאים לכם ביותר, נסביר כיצד להשתמש במפל, כיצד לתחזק אותו, וממה להמנע כאשר משתמשים במפל.

מפל שוקולד תעשייתי או מפל שוקולד ביתי

מפל שוקולד
מתוך סדנת 'מותק סדנאות שוקולד'

אם תערכו חיפוש באתרי הקניות השונים, או תכנסו לאתר אשר מוכר מפלי שוקולד, תתקלו בהרבה מאד סוגים של מפלים. המפלים מגיעים בצבעים שונים, גדלים שונים, הם עשויים מחומרים שונים, וכמובן, תמצאו הבדלי מחירים גדולים בין מפל אחד למשנהו.

האבחנה הראשונה שעליכם לעשות היא בין מפל שוקולד תעשייתי, לבין מפל שוקולד ביתי. אם כל מה שאתם רוצים הוא מפל שישמש אתכם פעמיים-שלוש בשנה, וישרת כמות קטנה יחסית של אנשים (לא יותר מעשרה איש), המפל המתאים עבורכם הוא מפל שוקולד ביתי.

אם בכוונתכם להפעיל את המפל לעיתים תכופות, לאורך זמן, ולמספר גדול של אנשים, כדאי לכם לרכוש מפל מקצועי יותר, שנכנס לקטגוריה של מפל שוקולד תעשייתי.

היתרון של מפל שוקולד ביתי

מרבית האנשים אשר רוכשים מפל שוקולד לבית, מעוניינים במפל קטן, אותו יפעילו לעיתים רחוקות. במקרים אלו, מומלץ לרכוש מפל שוקולד ביתי. מפל שוקולד ביתי הוא קטן יחסית – לרוב יהיו לו קומה אחת או שתי קומות, והקיבולת שלו תהיה בין 500 גרם ל-1 ק"ג שוקולד לכל הפעלה. 

מאחר ונדרשת כמות קטנה יחסית של שוקולד להפעלת המפל, תוכלו לחסוך בכמות השוקולד בו תשתמשו. קחו בחשבון שישנה כמות מינימלית של שוקולד שתהיו חייבים לשים במפל, על מנת שהזרימה של השוקולד תהיה מלאה וחלקה, כך שלרוב תצטרכו להשתמש בכמות גדולה מזו שתצרכו בפועל, ולכן עדיף להשתמש במפל קטן יחסית.

מפל שוקולד ביתי הוא קטן יחסית, כך שיתפוס לכם פחות מקום בארון, ובאופן טבעי כמות החשמל שיצרוך תהיה נמוכה יותר. 

ועם זאת, המפל עדיין ישמש אתכם נאמנה בימי הולדת של הילדים, או סתם כשבא להתפנק בשוקולד טעים, בשילוב עם פירות, מרשמלו, עוגיות וכו'. 

החסרון של מפל שוקולד ביתי

מפל שוקולד ביתי אינו מיועד לשימוש תכוף, ואף מכיל כמות קטנה יחסית של שוקולד. אם תפעילו אותו לעיתים תכופות, הוא ישחק ויתקלקל די במהירות. אם תרצו לארח כמות גדולה של אנשים, תצטרכו לעשות 'ריפיל' למפל, על מנת שהזרימה תהיה אחידה וחלקה, שכן השוקולד יאזל די מהר.

מנסיוננו, מפלי שוקולד ביתיים עשויים מחומרים פחות איכותיים ועמידים, שהשילוב שלהם עם החום שמפיץ המנוע, עלול להיות לא בריא בעליל. לכן אנו במותק סדנאות שוקולד, משתמשים אך ורק במפלים מאיכות טובה, העשויים חומרים עמידים שמחזיקים לאורך זמן ועומדים בתקנים.

אז איזה מפל לקנות?

אנחנו ממליצים להכנס לאתרים של חברות מובילות בתחום של מפלי שוקולד, כמו למשל חברת Sephra האמריקאית, ולהתרשם מההיצע שיש בהם, לשים לב להבדלים בין המפלים שלהם לבין המפלים הפשוטים יותר המוצעים למכירה באתרי הקניות השונים, וכמובן לתת משקל לחוות הדעת על כל מפל.

כיצד משתמשים במפל שוקולד ביתי?

ההפעלה של מפל שוקולד ביתי היא פשוטה מאד. המפל בנוי מבסיס, בתוכו יושב המנוע, ממעין 'עמוד', ובתוכו סליל, אשר מתחבר לתושבת המסובבת אותו. השוקולד עולה במעלה הסליל, ומשם נשפך מטה, עד שחוזר לבסיס. החלקים נפרדים, וכך ניתן לנקות אותם ביתר קלות בתום השימוש. 

רוב המפלים כוללים אופציה של חימום ואופציה של הפעלה. לפני שתצקו את השוקולד למפל, יש לחמם אותו, על מנת שהשוקולד לא יתקשה, ויזרום בקלות במעלה הסליל. 

שוקולד למפל

ניתן להשתמש בכל סוג של שוקולד, מלבד שוקולד שמכיל תוספות שונות, אשר עלולות להפריע לשוקולד המומס לזרום כמו שצריך במפל. תוכלו לבחור בשוקולד לבן בלבד, חלב או מריר, לפי טעמכם. ישנם אף מפלים כפולים, בהם ניתן להשתמש בשוקולד לבן בצד אחד, ובשוקולד חלב או מריר בצד שני.

מומלץ כמובן להשתמש בשוקולד איכותי, על מנת שתהנו כמה שיותר מהטעם, אך למען האמת, איכות השוקולד היא פחות קריטית במקרה של מפל, שכן ממילא יש לדלל את השוקולד עם שמן, מה גם שהשוקולד יאכל בתוספת פרי, או עוגיה, כך שטעמו לא יהיה כה דומיננטי.

אנחנו ממליצים להשתמש בשוקולד מיוחד למפלי שוקולד של חברת קליבו, אשר היתרון הגדול שלו הוא בכך שהוא כולל חמאת קקאו – כלומר, לא תצטרכו לדלל כלל בשמן, יתרון בריאותי גדול, וגם, תוכלו פשוט להמיס אותו וליצוק למפל, בלי תהליכים מורכבים מדי.

דילול השוקולד

השוקולד בו אתם משתמשים להפעלת המפל, חייב להיות מדולל! אם לא תדללו אותו כלל, או לא תדללו אותו מספיק, השוקולד פשוט לא יזרום כמו שצריך במפל – הוא ישאר על הבסיס. במקרה הפחות טוב, הוא יתקשה, יתקע את המפל, יגרום למנוע להתחמם וישבית את המפל לחלוטין.

ניתן לדלל בשמן רגיל, או בחמאת קקאו, שהיא אופציה בריאה וטובה יותר. כמות השמן תלויה כמובן בגודל המפל, בכמות השוקולד ובסוג השוקולד. התחילו עם חצי כוס שמן, עשו ניסיון עם כמות קטנה של שוקולד – אם השוקולד זורם יפה במפל, כנראה שהוספתם מספיק שמן.

מפל שוקולד בסדנאות שוקולד

נוסיף עוד מילה אחת על מפל השוקולד שלנו – מותק סדנאות שוקולד מציעים לשדרג כל סדנה במפל שוקולד מתוק. אנו מגיעים עם מפל תעשייתי מקצועי ושיפודי מתוקים, שמהווים תוספת מדליקה לכל אירוע.

לפרטים נוספים, אתם מוזמנים לפנות אלינו באמצעות טופס יצירת קשר,
בטלפון 054-8719606, או באמצעות המייל שלנו: motek.chocolate@gmail.com

 

 

0
0
העגלה שלך
היי, העגלה שלך ריקה לבנתיים :)חזור לחנות
דילוג לתוכן