עד לפני מספר שנים, האפשרויות שעמדו בפני טבעונים, בכל הנוגע לשוקולד, היו די דלות. למעשה, הן הסתכמו בשוקולד מריר, שמעצם הגדרתו, הינו שוקולד טבעוני. בשנים האחרונות, יותר ויותר יצרניות שוקולד גדולות, משקיעות מאמצים בפיתוח שוקולד טבעוני מעולה, שוקולד שיהיה תחליף לשוקולד חלב, ולשוקולד לבן. ביניהן ניתן למנות את ולרונה (Valrhona), לינדט (Lindt) וממש בקרוב צפויה גם קליבו (Callebaut) להשיק שוקולד טבעוני חדש, שלבטח יהיה איכותי ביותר.
האם שוקולד טבעוני הוא שוקולד ׳אמיתי׳?
התשובה היא כן. שוקולד טבעוני המיוצר על ידי החברות המובילות בתחום השוקולד, הוא שוקולד איכותי, המכיל מוצקי קקאו, חמאת קקאו, סוכר, ולרוב גם וניל לטעם ולציטין סויה כמתחלב. במקום חלב, נמצא לרוב אבקות כגון אבקת סויה, אבקת שיבולת שועל, אבקת קוקוס או אבקת אורז. אלה יתנו לשוקולד מרקם קרמי, כמו של שוקולד לבן ושוקולד חלב ׳רגילים׳.
עובדה חשובה נוספת, שחשוב לדעת על שוקולד טבעוני, היא שהוא ניתן לטמפרור. המשמעות היא שניתן לעבוד אתו ממש כמו שוקולד שאינו טבעוני. ניתן ליצור עמו יציקות שוקולד בצורות שונות, ואף להוסיף לו טעמים וצבעים.
- כיצד נקנה לשוקולד טעם ומראה עשיר ומעניין יותר
שוקולד טבעוני יכול להיות טעים מאד, אך מי שהתרגל לטעמו של שוקולד ׳חלבי׳, ירגיש אולי צורך ׳לחזק׳ את השוקולד בטעמים עשירים יותר, שיסוו את טעמו השונה של השוקולד הטבעוני. זהו באמת עניין של הרגל, אך ישנו מגוון עצום של אפשרויות עם שוקולד טבעוני.
בסדנאות הטבעוניות שלנו ב׳מותק סדנאות שוקולד׳, אנחנו משתמשים באבקות, תמציות ושמנים שונים, על מנת לתת לשוקולד עומק ועושר של טעמים וצבעים. הנה מספר דוגמאות: - אבקת ספירולינה – מושלמת להעשרת השוקולד. ספירולינה הינה אצה, הנחשבת לסופר פוד. היא מגיעה בשני גוונים, ירוק וכחול בהיר. בשימוש באבקה, תרוויחו ערכים תזונתיים, גוון יפהפה לשוקולד שלכם, וטעם עדין שניתן לשילוב עם כל מה שעולה בדעתכם.
- אבקת סלק – כמו הספירולינה, טעמה עדין והיא משמשת בעיקר לצביעת השוקולד בגוון ורוד. הטעם כמעט ואינו מורגש.
- פירות יער – ישנן מגוון מוצרים של פירות מיובשים בהקפאה. המרקם שלהם קריספי וניתן להשתמש בהם כמו שהם, לטעם ומרקם נהדר. ניתן גם לטחון אותם לאבקה, ולערבב אותם עם שוקולד לבן, לטעם וצבע ורוד/סגול.
- מחיות וחמאות אגוזים – תוכלו להשתמש בכל סוג שהוא: חמאת בוטנים/קשיו, מחית נוגט, פרלינה שקדים ועוד. מאחר ואלה מוצרים על בסיס שמן ואינם מכילים מים, ניתן להוסיף אותם לשוקולד המטומפרר, ולקבל שוקולד בטעמים הכי אהובים.
- תבלינים – צ׳ילי גרוס, קינמון, מלח ׳פלור דה סל׳ שטעמו עדין ומיוחד, שומשום שחור, רוזמרין, טימין ועוד.
בהוספת טעמים וצבעים לשוקולד, ישנו ׳אל תעשה׳ אחד – מים. אין להשתמש במים או בכל חומר גלם המבוסס או מכיל מים. מאחר והשוקולד מבוסס שמן, הוא דוחה מים, וכל מגע עם מים, גורם לשוקולד להפוך לאבן, ומשם אין דרך חזרה. חומרים מבוססי מים, כגון ליקרים, מחית פירות, תמציות טעם וכו׳ ניתן להוסיף לגנאש – למשל במילוי פרלינים, או בהכנת טרפאלס.
נשמח לספר לכם על הסדנאות הטבעוניות שלנו, וגם לעמוד לרשותכם לכל שאלה לגבי הכנה ועבודה עם שוקולד טבעוני.
ניתן לפנות אלינו באמצעות טופס יצירת קשר
במייל: motek.chocolate@gmail.com
בטלפון: 054-8719606