איך שומרים על שוקולד

אחת השאלות שעולה כמעט בכל אחת מן הסדנאות שלנו, היא איך מאפסנים שוקולד. איך שומרים על השוקולד כך שלא יתקלקל לאורך זמן, והאם בכלל ניתן לשמור שוקולד לאורך זמן. אז אם קבלתם חבילת פרלינים ענקית שאתם לא עומדים לסיים ביום-יומיים הקרובים, או אם הכנתם בעצמכם חטיפי שוקולד כאלה או אחרים ואתם תוהים איך בדיוק לשמור אותם, כדאי לכם לקרוא את המאמר הבא, על מנת לשמור על השוקולד שלכם טרי וטעים.

שוקולד יכול להחזיק שנים, כל עוד שומרים עליו בתנאים מתאימים. כן כן, אנחנו יודעים… אצלכם בבית השוקולד מחזיק קצת פחות… אולי יומיים שלושה, אבל אם באמת תרצו לאפסן שוקולד לתקופה ארוכה, ממש לא מסובך לעשות זאת.
אז מה אתם צריכים לדעת על מנת לשמור על הטעם והמרקם המושלמים של השוקולד? ובכן, לשוקולד יש ארבעה 'אויבים' עיקריים:

  • חום
  • חשיפה חזקה לאור
  • לחות
  • ריחות חזקים

אם אתם רוצים 'להלחם' באויבים אלה, אנו ממליצים לכם לעקוב אחר הטיפים הבאים:

אחסון במקום קריר – חשוב לשמור את השוקולד בטמפרטורה של בין 16 ל-18 מעלות. אם השוקולד שלכם קבל מעטה לבן, משמעות הדבר היא שהאחסון שלו אינו מוצלח. המעטה הלבן הוא למעשה חמאת קקאו שנמסה ועלתה על פני השטח, מה שיוצר מראה פחות אטרקטיבי, ולעיתים גם מרקם פחות מוצלח של השוקולד, אך חשוב לדעת שהשוקולד אינו 'מקולקל' ובהחלט ניתן לאכול ממנו. אפשר כמובן גם להשתמש בו לאפייה, כך לא תחושו כלל את השינוי שחל בשוקולד.
אחסון במקום שאינו קריר מספיק, יגרום גם לפגיעה הדרגתית בטעם ובארומה של השוקולד, וכמובן גם במראה שלו.
גם אחסון שוקולד במקום קריר מדי עלול לפגוע במבנה של השוקולד ולהשפיע על המרקם ולגרום לאותה 'תפרחת' לבנה. יצרני השוקולד מקפידים על הטמעה מושלמת של חמאת הקקאו ומוצקי הקקאו, אך טמפרטורות קיצוניות משבשות זאת. בכל מקרה, הבעייתיות היא בעיקר במקרה של אחסון במקום חם מדי, ולא קר מדי.

אחסון במקום יבש – שוקולד לא אוהב לחות ומומלץ לשמור אותו במקום שבו הלחות נמוכה מחמישים אחוז. הלחות עלולה לגרום לשוקולד למעין 'התעבות', אשר תגרום לסוכר שבשוקולד לעלות על פני השטח. במקרה כזה, השוקולד לא יתקלקל, אך המרקם של השוקולד ישתנה.

מניעת חשיפה לאור השמש – אור השמש לא רק יחמם וימיס את השוקולד, אלא גם יפגום בטעם השוקולד. לכן, חשוב לשמור שוקולד במקום חשוך.

הרחק מריחות חזקים – אל תשמרו את השוקולד שלכם במקרר, ליד הבצל והשום, או ליד כל מאכל עם ריח חזק. שוקולד נוטה לספוג ריחות, וככל שישאר חשוף במקרר לזמן ממושך יותר, כך יספח אליו יותר ריחות לא נעימים. באופן כללי, מומלץ שלא לשמור שוקולד במקרר, אך אם אין ברירה, יש לשים אותו בקופסה אטומה, הרחק מריחות חזקים.

אחסון באריזה אטומה – האחסון האידאלי של שוקולד הוא בתוך שקית אטומה. הוציאו את האוויר מהשקית ואטמו אותה. את השקית הכניסו לצידנית או לקופסה שמבודדת חום וקור.

מקרר יין – הפתרון האידאלי לאחסון שוקולד הוא מקרר יין. היתרון הגדול הוא בטמפרטורה המושלמת עבור השוקולד וכן אחוזי הלחות המתאימים, החסרון הוא במחיר, שכן מקרר יין הוא לא ממש זול.

בכל מקרה, אנחנו ממליצים להגיש שוקולד תמיד בטמפרטורת החדר – לא קר מדי ולא חם מדי. כך 'נפתחים' הטעמים ומתקבל שוקולד במרקם מושלם.

תהנו!

0
0
העגלה שלך
היי, העגלה שלך ריקה לבנתיים :)חזור לחנות
דילוג לתוכן