אמנות טעימת השוקולד

האם חשבתם אי פעם מדוע לסוגי מזון שונים יש טעם שונה? הלשון והחיך העליון שלנו מכוסים באלפי בלוטות טעם. כשאנחנו אוכלים משהו, הרוק בחלל הפה עוזר לנו לפרק את המזון, מה שגורם לתאים הקולטנים (באנגלית Receptor Cells) שבבלוטות הטעם לשלוח למוח מסרים, באמצעות עצבים תחושתיים.

בלוטות הטעם הן גורם חשוב ביותר, אשר מסייע לנו להנות ממבחר עצום של טעמים במזון שאנו אוכלים. בלוטות הטעם יכולות לזהות את הטעמים הבסיסיים: חמוץ, מתוק, מלוח ומר. בלוטות המתוק והמלוח נמצאות בחלק הקדמי של הלשון, בלוטות החמוץ נמצאות בשוליים הימניים והשמאליים של הלשון, ובלוטות המריר בחלק האחורי ביותר של הלשון. במרכז הלשון ישנן מעט בלוטות טעם באופן יחסי.

לכל אחד יש בלוטות טעם שונות. הבלוטות אף משתנות בהדרגה עם הגיל. ככל שאנו מתבגרים, בלוטות הטעם שלנו נהיות פחות ופחות רגישות, ולכן אנו מסוגלים לאכול בגיל מבוגר סוגי מזון שבתור ילדים נתפסו אצלנו כחזקים מדי.

תרופות, עישון, מחסור בויטמינים, פגיעות ראש, גידולים במוח, חשיפה לחומרים כימיים וקרינה, כולם משפיעים על חוש הטעם שלנו ועלולים לגרום להפרעות שונות.

כמה עובדות מעניינות:

  • הפה שלנו מכיל בסביבות 10,000 בלוטות טעם- אפילו בחלקו העליון של הפה.
  • לנשים יש בדרך כלל יותר בלוטות טעם מאשר לגברים.
  • חוש הטעם הוא החוש החלש ביותר מבין חמשת החושים.

שוקולד וחוש הטעם
מי שאינו בקיא בניואנסים של השוקולד, יכול לחשוב בטעות שטעם השוקולד אחד הוא, וההבדלים היחידים הם בין שוקולד לבן, שוקולד חלב ושוקולד מריר. אך אם תטעמו שוקולד מריר של יצרנים שונים, ללא ספק תחושו בהבדל.

לכל שוקולד, למעשה, יש את ה'פרופיל' שלו, ממש כמו יין. הפרופיל נקבע על פי מאפיינים כגון: מידת המתיקות שלו, מידת החמיצות שלו, מידת העשבוניות שלו, מידת הפירותיות שלו, מידת הכובד או הקלילות שלו וכן הלאה.

הפרופיל של השוקולד חשוב לצורך שילובו במה שאנו מכינים. שוקולד חומצי, למשל, פחות יתאים להכנת עוגה עם קרם לימון, אך בהחלט יתאים למשקה שוקולד-אלכוהולי. שוקולד בעל טעם עשבוני, יתאים למשל למוס או לגנאש פירותי, וכן הלאה.

הניואנסים השונים בשוקולד שלנו, נקבעים על פי הזנים השונים של פולי הקקאו (קריולו, פורסטרו וטריניטריו), שיטת הגידול של פולי הקקאו, אופן העיבוד של הפולים, איכות הפולים וחומרי הגלם שמוסיפים להם, ועוד ועוד.

אצלנו ב'מותק סדנאות שוקולד' תוכלו להזמין סדנת טעימות שוקולד ולהנות מסוגים שונים של שוקולד מובחר, הרצאה מרתקת על שוקולד וכמובן להכין במו ידיכם שוקולד איכותי וטעים.

0
0
העגלה שלך
היי, העגלה שלך ריקה לבנתיים :)חזור לחנות
דילוג לתוכן