כאשר אנו מכינים מטעמים משוקולד, ולא משנה אם מדובר במטעמים מורכבים יותר או פשוטים יותר, חשוב לדעת באיזה שוקולד להשתמש, על מנת להגיע לתוצאה הרצויה.
ישנם הרבה מאד סוגים של שוקולד, חלקם מתאימים לבישול ולאפייה, חלקם מתאימים יותר להכנת ממתקי שוקולד מעוצבים כמו למשל פרלינים, וישנם שוקולדים שכדאי פשוט לאכול כמו שהם. אז באיזה שוקולד כדאי להשתמש ומתי, הנה כל התשובות.
שוקולד לעוגות
כשמדובר על הכנת עוגות, לשוקולד יש הרבה מאד שימושים. אתם יכולים להשתמש בשוקולד כמרכיב עיקרי של העוגה ולאפות אותו, אתם יכולים להכין עוגת מוס אשר מבוססת על שוקולד מיוצב או קפוא, אתם יכולים לשלב בעוגה שוקולד צ'יפס, לצפות אותה בגנאש ועוד ועוד.
לכל אחת מן האפשרויות תוכלו לבחור בין מגוון שוקולדים. ההמלצה שלנו אליכם היא כמובן להשתמש בשוקולד אמיתי ואיכותי, כלומר שוקולד שאחוז מוצקי הקקאו בו הוא גבוה (מעל 60%), ושאין בו תוספות כגון שמן צמחי, צבעים למיניהם, או חומרים סינתטיים.
אולם, לפעמים אנחנו מכינים עוגה פשוטה ולא מעוניינים להוציא עליה הון תועפות, ואמנם יש חלופות לשוקולד איכותי. לאפיית העוגה, תוכלו להשתמש בשוקולד הפשוט שנמכר בחפיסות בסופר, ולציפוי העוגה, תוכלו להשתמש בתחליף שוקולד צימקאו, אשר מורכב מאבקת קקאו ושמן צמחי.
ממתקי שוקולד
ממתקי שוקולד הם רבים ומגוונים. שני הממתקים הנפוצים ביותר להכנה הם טראפלס שוקולד ופרלינים. כאשר מדובר בטראפלס, ובעיקר אם אתם מכינים אותו ככיבוד למבוגרים, חשוב להשתמש בשוקולד מריר איכותי, ולא בשום תחליף אחר. כאשר מדובר בהכנת פרלינים, ניתן להשתמש אך ורק בשוקולד טהור (couverture), שהינו שוקולד אשר נמכר בחנויות מתמחות. שימו לב שלא ניתן להשתמש בשוקולד הרגיל מהסופר, משום שלא ניתן לטמפרר אותו כראוי, והתוצאה תהיה בהתאם, פחות טובה.
שוקולד טהור ניתן לטמפרור בקלות, אחת התכונות שלו היא התכווצות בטמפרטורת החדר, ולכן קל מאד לשלוף אותו מן התבנית, וכמו כן, הוא מתקשה תוך 2-3 דקות, ולכן נוח מאד לעבוד איתו, אפילו בלי צורך בשימוש במקרר.
בין השוקולדים המובחרים והמומלצים לשימוש לצורך הכנת פרלינים, ובכלל כאשר רוצים להשתמש בחומר גלם משובח במיוחד, ניתן למנות את קליבו ולרונה ופרויבל, אשר חלק קטן מתוך המבחר העצום שהם מייצרים מיובא לישראל, ומפיל ברשתו כל חובב שוקולד.
אצלנו ב'מותק סדנאות שוקולד', תוכלו להתוודע לסוגי השוקולד השונים ולהנות משוקולד איכותי ברמה הגבוהה ביותר.