אחת הפעילויות האהובות ביותר על המשתתפים בסדנאות השוקולד שלנו, היא הכנת פרלינים. מרבית המשתתפים מגיעים לסדנה ללא נסיון קודם בעבודה עם שוקולד, והם מופתעים לגלות שלא צריך להיות שוקולטייר מקצועי כדי להכין פרלינים טעימים ויפים. למעשה, כדי להכין פרלינים מוצלחים, מומלץ מאד ללמוד לטמפרר שוקולד, אבל הסוד הוא בעצם בשימוש בתבנית המתאימה. אז איך בוחרים תבנית להכנת פרלינים?
הכנת פרלינים בתבנית סיליקון
תבניות סיליקון הן פתרון מוצלח ביותר להכנת פרלינים, עבור מי שאינו מיומן במיוחד בטמפרור ובעבודה עם שוקולד. התבניות האלה הן מאד ׳סלחניות׳, וכמעט ולא תצליחו ׳לפשל׳ אתן. הסיבה לכך היא שתבניות סיליקון הן גמישות, וניתן לחלץ מהן בקלות את הפרלינים, בין אם טמפררתם את השוקולד, ובין אם אתם לא ממש מכירים את המונח ׳טמפרור׳. אסביר ביתר פירוט- כאשר אנחנו מטמפררים את השוקולד, אנחנו בעצם גורמים למולקולות להצמד אחת לשנייה, והאפקט הוא של כיווץ – השוקולד מתכווץ בתוך שקעי התבנית. כך שאם השוקולד שלכם מטומפרר, הפרלינים פשוט יחליקו החוצה ברגע שהשוקולד יתקשה, ואם השוקולד לא מטומפרר, יהיה מעט קשה יותר להוציא את הפרלינים – ולשם כך בדיוק מומלץ להשתמש בתבניות סיליקון, שמאפשרות גמישות רבה.
הכנת פרלינים בתבניות פוליקרבונט
תבניות פוליקרבונט הן תבניות קשיחות, ללא כל גמישות. המשמעות של זה היא שכדי לחלץ את הפרלינים מהתבנית, חשוב מאד לטמפרר את השוקולד בצורה טובה – השוקולד חייב להתכווץ מעט על מנת להתנתק מדפנות השקעים. כלומר, מדובר בתבניות למתקדמים.
השוקולד הכי נוח לעבודה ולטמפרור, הוא שוקולד מריר. כך שאם אתם משתמשים בפעם הראשונה בתבנית פוליקרבונט, אנחנו ממליצים להתחיל עם שוקולד מריר, ולאחר מכן להתנסות גם בשוקולד חלב ושוקולד לבן, שהם מעט ׳רגישים׳ יותר לטמפרטורות ומורכבים יותר לטמפרור.
היתרון הגדול בשימוש בתבניות פוליקרבונט, הוא האפקטים שניתן ליצור בפרלינים. אלו תבניות מעולות להכנת פרלינים מבריקים במיוחד, פרלינים צבועים, וכן בשימוש מושלם של דפי טרנספר (לשם כך ישנן תבניות פוליקרבונט יעודיות).
היכן מומלץ לרכוש תבניות להכנת פרלינים?
תבניות פרלינים ניתן להשיג כיום אונליין – באמזון, עלי אקספרס, איביי, בחנויות מתמחות, ואפילו בחנויות הסטוק השונות. אם אתם מתכננים להכין פרלינים באופן חד פעמי, או פעם ב.., אפשר בהחלט להסתפק בתבניות הסיליקון הפשוטות והזולות. אנחנו כן ממליצים לרכוש מהחנויות המתמחות, משום שהתבניות שנמכרות שם, בדרך כלל עומדות בסטנדרטים גבוהים יותר, והן בטוחות יותר לשימוש.
אם בכוונתכם להתחיל ולהכין פרלינים באופן קבוע ולהגיע לרמה מקצועית, אנחנו בהחלט ממליצים להזמין או לרכוש תבניות פוליקרבונט איכותיות. מומלץ להתחיל עם תבניות בעלות שקעים מעוגלים, וללא פינות וחריצים קטנים – כך תגדילו את הסיכוי ליצירת פרלין מושלם ומבריק.
נשמח תמיד לעמוד לרשותכם ולייעץ לגבי הכנת ורכישת ציוד בתחום השוקולד.
ליצירת קשר: לחצו כאן, או התקשרו: 054-8719606
motek.chocolate@gmail.com