פרלינים הם עולם ומלואו. ניתן להכין אותם בהרבה מאד טכניקות, אך בין אם תחליטו להכין אותם בשיטה הצרפתית של טבילה, או בין אם בשיטה הבלגית, של שימוש בתבניות, הרי שמדובר בפעולה מורכבת, אשר מצריכה ידע, חומרי גלם מעולים, ציוד מקצועי וכמובן סבלנות. בפוסט הבא נספר לכם על אפשרות נוספת להכנת פרלינים בקלות ובמהירות, ולייצר קינוח שוקולדי מדהים תוך דקות בודדות, בלי לכלוך, בלי בלאגן, במינימום מאמץ!
הכנת פרלינים באמצעות תבניות
אם אתם בעלי ניסיון בעבודה עם שוקולד, ובטח ובטח אם אתם שוקולטיירים מקצועיים, ודאי תכינו אותם באמצעות תבניות פוליקרבונט, אותן תבניות קשיחות, המייצרות פרלינים מדוייקים ומבריקים.
הכנה בתבניות אלה, מחייבת שליטה מעולה בטכניקת הטמפרור, שכן השוקולד חייב להתכווץ, על מנת להחלץ מהתבנית, וזאת ניתן להשיג אך ורק באמצעות טמפרור מוצלח. שוקולד שלא עבר טמפרור, לא יתכווץ, ולכן לעולם לא נוכל להוציא את הפרלינים מהתבניות. אם אתם לא בטוחים ביכולות הטמפרור שלכם, ניתן להשתמש בתבניות סיליקון גמישות, ובמקרה שהטמפרור לא היה 100% מוצלח, תוכלו פשוט להכניס את התבנית לפריזר לכחצי שעה, ולאחר מכן לחלץ את הפרלינים מהשקעים הגמישים.
כך תכינו פרלינים במהירות ובקלות
אם אינכם שולטים ברזי הטמפרור, אם אין לכם הציוד המתאים, או פשוט לא מתחשק לכם להתעסק יותר מדי בשוקולד, ורוצים לחסוך זמן, ישנו מוצר מצויין, באמצעותו תוכלו להכין פרלינים מושלמים, ללא טמפרור כלל.
מדובר בשקעי פרלינים, אשר בחנויות המתמחות קוראים להם לעיתים 'פטיפורים'. שקעי הפרלינים הם למעשה המעטפת של הפרלינים, אותה מעטפת שגורמת לפרלין להיות 'קראנצ'י', בניגוד למילוי שלו, הרך והנימוח.
איזו צורה מתאימה לכם?
שקעי הפרלינים מגיעים בהרבה מאד צורות. הצורות הסטנדרטיות הן כוסיות קטנות, או עיגולים חלולים, אך ניתן להשיג שקעים בצורת פרח, קונכיה, לב, ספל קפה, מלבן, ריבוע, משולש ועוד ועוד. ניתן כמובן להשיגם בגדלים שונים, בין אם זעירים, או גדולים. כאשר מדובר בהכנת פרלינים, מומלץ להשתמש בשקעים קטנים יחסית, כאלה שניתן לאכול בביס אחד (bite size).
אם תרצו ליצור פרלינים במילויים נוזליים יחסית, למשל במילויים אלכוהוליים (זוכרים את שוקולד מוצרט?), מומלץ להשתמש בשקעי פרלינים עגולים, אותם ניתן לאטום בקלות, תוך שימוש במעט שוקולד מומס.
במה ממלאים את שקעי הפרלינים?
מילוי הפרלינים הוא למעשה הדבר היחידי שתצטרכו לעשות כאן. מומלץ למלא את הפרלינים בגנאש – שילוב של שוקולד ושמנת, בתוספת טעמים אהובים, למשל ממרח נוגט (ממרח פרלינה מובחר, או אפילו ממרח נוטלה פשוט יהיה טעים פלוס), תמצית וניל, קרמל, חמאת בוטנים, ליקרים לטעמכם ועוד ועוד.
אפשרות נוספת היא למלא את הפרלינים בשוקולד ובאגוזים, פקאנים, חמוציות, או אם יש ילדים בסביבה, במרשמלו, אוראו או בסוכריות קופצות. חשוב מאד להוסיף את השוקולד כאשר הוא פושר – שכן אם יהיה חם מדי (מעל 35 מעלות), הוא ימיס את השקעים, שהם למעשה המעטפת.
ניתן לעטר את הפרלינים מלמעלה באגוזי לוז מקורמלים, שבבי פאייטה (שבבי קרפ צרפתי אפוי), תלתלי שוקולד ועוד.
היכן ניתן להשיג שקעי פרלינים?
שקעי פרלינים ניתן להשיג כיום בקלות במרבית החנויות המתמחות. אנחנו ב'מותק סדנאות שוקולד' מוכרים שקעי פרלינים באיכות מעולה, ובמחירים ללא תחרות. נשמח לתת לכם פרטים נוספים, ואף מתכונים מעולים למילוי הפרלינים, כך שתוכלו ליצור קינוח מושלם שיקצור מחמאות מכולם, תוך 5 דקות עבודה.
אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר בטלפון: 054-8719606,
במייל: motek.chocolate@gmail.com, או באמצעות טופס יצירת קשר.