מתכון מנצח לצוות עובדים מנצח

הכנת מתכון שוקולד מנצח, דומה במידה רבה לבניית צוות עובדים מנצח. שניהם מצריכים מינון נכון של 'רכיבים' והרבה שימת לב לאורך כל הדרך. את שניהם ניתן להשיג, כמובן, במהלך סדנת שוקולד מנצחת.

קביעת מטרה

כאשר מונחת לפניכם משימה של גיבוש צוות, אחד הדברים הראשונים והחשובים ביותר שעליכם לעשות הוא לשאול את עצמכם מהי המטרה של אותה משימה. יכולות כמובן להיות מספר מטרות. למשל, לערוך היכרות ביו חברי הצוות החדשים, לשפר את התקשורת בתוך צוות ותיק, ללמד את הקולגות מיומנות חדשה ועוד.
כך גם בהכנת שוקולד – לפני שנשלוף את החומרים מהארון, נשאל את עצמנו מהי המטרה. האם אנחנו רוצים לפנק חברה טובה לכבוד מסיבת הרווקות שלה, אולי לשמח את בן הזוג בשוקולד בסגנון רומנטי, או את הילדים באמצעות שימוש בדמויות אהובות.

תהליך עיבוד החומרים

אז ברגע שיש לנו תכנית עבודה ברורה, אפשר להתחיל 'לעבד' את החומרים. וממש כמו עם מתכון להכנת שוקולד, גם עם עובדים נדרשת מיומנות ודיוק. החכמה היא להשיג איזון נכון בין חברי הצוות – יותר מדי טבחים, יהרסו את התבשיל – חשוב לתת לכל אחד למלא את התפקיד בו הוא חזק, לאחד תפקיד לוגי ולאחר תפקיד יצירתי, מעין תמהיל שיצור לנו מוצר מנצח. 

סדנה לגיבוש עובדים
סדנה לגיבוש עובדים

כדי להשיג את האיזון הזה, צריך מנהיג אחראי, אשר יודע לזהות את הנקודה החזקה של כל אחד מחברי הצוות, וכך יוכל להאציל עליו סמכויות בהתאם. ברגע שכל אחד ימצא בעמדה טובה ונוחה, נעים וקל יותר לעבוד בצוות. וממש כמו עם שוקולד, צריך לדעת מהו הגבול, לא להתיש ולא 'לעבד' יותר מדי, שכן בסופו של דבר, הוא עלול להיות בלתי כשיר לעבודה.
הכנת שוקולד היא דומה מאד. אמנם, במקום מנהל צוות יש שוקולטייר אחראי, אותו בעל תפקיד שעורך את התכנון הראשוני, שמבין את האיזון הנכון בין הרכיבים (כמה פולי קקאו נדרשים, כמה סוכר נדרש וכו'), ושיודע לתת את הטאצ' הנכון לגימור מושלם.

מדוע כדאי לבחור בסדנת שוקולד לגיבוש עובדים

סדנת שוקולד לגיבוש עובדים, היא אפשרות מצויינת להביא לתוצאות טובות יותר בקרב העובדים שלכם, לעשות צעד לקראת שינוי בסביבת העבודה הנוכחית, בדרך הנעימה והמתוקה ביותר. אתם מוזמנים לפנות אלינו עוד היום ולשמוע פרטים נוספים.

0
0
העגלה שלך
היי, העגלה שלך ריקה לבנתיים :)חזור לחנות
דילוג לתוכן