לא תמיד יש לנו זמן להשקיע בעוגות מורכבות, או בקינוחים מפוארים. אז כשהאורחים אוטוטו מגיעים ואתם רוצים להכין עבורם כיבוד טעים צ'יק צ'ק, או כשהילד מודיע לכם בדקה ה-90 שצריך להביא מחר עוגה לגן, אין כמו מתכונים מהירים ופשוטים להכנה. הכנו עבורכם מספר אפשרויות:
פאדג' שוקולד אמיתי – 55 חתיכות.
מצרכים:
- 400 ג' סוכר לבן
- 70 ג' אבקת קקאו
- 240 מ"ל חלב
- 55 ג' חמאה
- כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
- שמנו מגש אפייה בגודל של 20X20.
- חממו סוכר, חלב ואבקת קקאו תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה (אין לערבב לאחר הרתיחה!).
- המשיכו לחמם את התערובת עד לטמפרטורה של 114 מעלות, הסירו מן האש והוסיפו את החמאה ותמצית הוניל.
- בחשו היטב באמצעות כף עץ, עד אשר הפאדג' מאבד את הברק שלו.
- צקו את הפאדג' למגש והניחו לצינון.
מוס שוקולד מ-3 רכיבים בלבד – 5 מנות
מצרכים:
- 226 ג' שוקולד מריר איכותי קצוץ
- 240 מ"ל מים
- 40 ג' סוכר
הוראות הכנה:
- הניחו את השוקולד ואת הסוכר בקערה בינונית.
- הרתיחו את המים במחבת וצקו אותם אל תוך קערת השוקולד. ערבבו עד להמסה.
- העבירו את התערובת לכלי גדול עם קרח או מעט מים והקציפו למשך 6 דקות, אשר אשר המרקם הופך לקרמי.
פרלינים מאגוזי לוז
מצרכים:
- 100 ג' אגוזי לוז
- 200 ג' סוכר לבן
- 250 ג' שוקולד מריר
הוראות הכנה:
בסיר קטן, חממו את האגוזים והסוכר עד אשר הסוכר הופך לקרמל. ערבבו בעדינות, כך שהאגוזים יצופו בקרמל.
הניחו לאגוזים להתקרר, שברו אותם לחתיכות קטנות של 2-3 אגוזים וצפו בשוקולד מומס.
בתיאבון!