הקיץ הוא לכאורה לא הזמן האידאלי לעבוד עם שוקולד, כי כפי שאתם ודאי יודעים, שוקולד רגיש מאד לשינויי טמפרטורה, ובקיץ הישראלי הוא פשוט נמס בקלות. אך אצלנו במותק סדנאות שוקולד, הקיץ הוא דווקא העונה החמה – מדי יום אנו עורכים סדנאות לעובדים, קייטנות, מסיבות סיום שונות, ימי הולדת ועוד. סדנאות הקיץ שלנו הן מרעננות במיוחד ומותאמות לקיץ הישראלי. בפוסט הבא נחלוק עמכם כמה מן הפעילויות מהן תוכלו להנות בסדנאות הקיץ של מותק סדנאות שוקולד.
הכנת משקה שוקולדי צונן
בחורף, כשקר, המשתתפים בסדנת השוקולד שלנו נהנים ממשקה שוקולדה חם שהם מכינים בעצמם. אולם בקיץ, כשבחוץ החום מגיע ל-40 מעלות ויותר, אין דבר יותר כיפי מאשר ללגום משקה שוקולד מתוק וצונן. משקה השוקולד הצונן מותאם כמובן לגילאי המשתתפים. אם מדובר בסדנה לגיבוש עובדים או למסיבת רווקות, נחזק את המשקה בקצת אלכוהול איכותי, ל'חימום' האווירה, או נתבל בתבלינים עדינים, כמו קינמון או הל, לטעם מיוחד ובלתי נשכח. אם מדובר בסדנה לילדים, לעומת זאת נשמור על טעמים מתונים של שוקולד חלב מתוק וטעים.
מפל שוקולד קיצי
מפל השוקולד מלווה אותנו כמעט לכל סדנה. בקיץ, משתתפי הסדנה נהנים מטבילת שיפודי פירות העונה, אשר מגיעים טריים וצוננים. ניתן לשלב במפל פירות כגון בננה, דובדבנים, ענבים, תפוחים, אגסים, וזאת כמובן לצד שאר ההפתעות הטעימות שאנו מגישים לצד המפל, כמו למשל פרוסות עוגת שוקולד, ופלים בטעמים שונים, עוגיות, מרשמלו, סוכריות גומי שונות ועוד ועוד.
טראפלס
בניגוד לפרלינים, אשר מצריכים טמפרטורה נמוכה ומיזוג תמידי, עם טראפלס מאד נוח לעבוד גם בקיץ. במקרה של טראפלס שוקולד, אין צורך לטמפרר שוקולד, אלא פשוט להמיס שוקולד ושמנת, להמתין מספר דקות להתקשות, ואפשר להתחיל לעבוד. אנו מביאים לסדנה טראפלס קפואים למחצה, אתם מגלגלים ומקשטים כיד הדימיון הטובה עליכם.
חטיפי גלידת שוקולד
גלידה היא ללא ספק המרענן האולטימטיבי של הקיץ, ואנחנו במותק סדנאות שוקולד מציעים לכם לשלב בסדנה הכנת חטיפי גלידת שוקולד. יחד נכין 'קוקילידות' – סנדביץ' של עוגיות אשר ממולא בגלידת שמנת שנכין בעצמנו, או גלידוניות וניל עם פצפוצים, עטופות בשכבת שוקולד מריר מפנקת.
כוסיות מוס שוקולד
ואם כל זה לא הספיק, ועדיין נשאר לכם תאבון לשוקולד, נציע לכם גם כיבוד של כוסיות מוס שוקולד. הכוסיות מוצעות בתחילת הסדנה והן מכילות מוס שוקולד מריר או לבן, עם קישוטים ותוספות של בצק עוגיות, סוכריות צבעוניות, דובדבן בקצה, קצפת, טעמי ליקר ופירות ועוד ועוד, לפי העדפתם ורצונכם. הכוסיות מוגשות בצורה אסתטית ומשדרגות כל סדנה לסדנה מפנקת ועשירה במיוחד.