על יתרונותיה של חמאת הקקאו

חמאת קקאו היא שומן טבעי (קרויה גם "שמן תאוברומה") אשר מופק מפולי הקקאו. צבעה הוא צהוב חיוור ומשתמשים חמאת קקאובה כרכיב במוצרי מזון, תעשיית התרופות ובהרבה מאד מוצרים בתעשיית הקוסמטיקה.

את חמאת הקקאו ניתן למצוא למשל במוצרים כגון קרמים, שמפו לשיער וסבונים. החמאה אידאלית במיוחד לשימוש בקרמים לגוף, משום שהיא מרככת ומזינה את העור. בחורף, כאשר העור יבש ומגורה, חמאת קקאו היא הפתרון המושלם, בעיקר לאור העובדה שהיא טבעית לחלוטין, ללא חומרים משמרים, ומשום שיש לה ריח עדין שכמעט ואינו מורגש.

תכונות המיוחסות לחמאת הקקאו

לחמאת הקקאו מיוחסות מספר תכונות ויתרונות בתחום הקוסמטי והרפואי. כך למשל, יש הטוענים שמוצרים אשר מכילים חמאת קקאו מונעים סימני מתיחה אצל נשים בהריון, מפחיתים צלקות ואדמומיות בעור. אין הוכחה חד משמעית לנכונותם של הדברים, אך ידוע שחמאת הקקאו הופכת את העור לאלסטי וגמיש יותר, ובכך מסייעת לעור פצוע ומגורה להחלים.

שימושים במזון

למרות שהיא מופקת משוקולד בעצם, לחמאת הקקאו יש טעם נייטרלי לחלוטין וריח קלוש ביותר של שוקולד. עם זאת, חמאת הקקאו היא אכילה ומשתמשים בה להכנת שוקולד לבן ודברי מתיקה מסויימים.

אחד היתרונות של חמאת הקקאו בתעשיית המזון הוא עמידותה – חמאת הקקאו מכילה באופן טבעי הרבה מאד שומן, אשר משמש למעשה מעין חומר משמר טבעי. מבחינה בריאותית, החמאה מכילה נוגדי חמצון טבעיים, אשר מעלים את ערכה התזונתי.
חמאת הקקאו נמסה בטמפרטורת הגוף הממוצעת, מה שגורם לה להיות מוצקה בטמפרטורת החדר, ולהנמס לנו על הלשון. חמאת הקקאו מעניקה מרקם רך ונימוח להרבה מאד דברי מתיקה אשר מכילים שוקולד, ולעיתים קרובות עושים בה שימוש בתחום הקולינריה, גם בבישול.

שימושים בתעשיית התרופות

בתחום הפרמצבטי, חמאת קקאו משמשת ליצור תרופות שונות בפורמט של קפסולה. לחמאת הקקאו היכולת לשמור על צורתה ולהכיל כימיקלים רפואיים, ללא תופעות של חוסר יציבות. השימוש של חמאת קקאו כחומר בלתי פעיל בקפסולות הוא נפוץ ביותר, בשל העובדה שמדובר בחומר בטוח לשימוש ואף טבעי.

היכן משיגים חמאת קקאו?

חמאת קקאו בצורתה הטבעית והטהורה, ניתן להשיג בחנויות טבע ובחנויות מתמחות. בעוד שבעבר היה מדובר במצרך נדיר, הרי שהיום קל ופשוט להשיג חמאת קקאו, והמחירים סבירים ונוחים למדי. ניתן לרקוח מחמאת הקקאו קרם עדין לגוף, בשילוב עם שמנים נוספים, ניתן להשתמש בה לצורך אפייה או לדילול שוקולד כאשר מכינים פרלינים וטראפלס בשיטת הטבילה. למידע נוסף אודות חמאת הקקאו בוויקיפידיה לחצו

0
0
העגלה שלך
היי, העגלה שלך ריקה לבנתיים :)חזור לחנות
דילוג לתוכן