בכל סדנת שוקולד שאנו מעבירים, ולא משנה אם מדובר בסדנה לילדים בני 8, או בסדנה לצוות מנהלי בנק, תמיד נשאלות הרבה מאד שאלות לגבי השוקולד – אחסון שוקולד, עבודה עם שוקולד, איכות השוקולד, הבדלים בין השוקולדים השונים ועוד ועוד.
אז אם עדיין לא הצטרפתם לאחת הסדנאות של 'מותק סדנאות שוקולד', אתם מוזמנים לקרוא את הפוסט הבא, שבו תשובות לשאלות נפוצות לגבי שוקולד. אם יש לכם שאלות נוספות, נשמח כמובן לעמוד לרשותכם ולענות באמצעות המייל או הטלפון.
כמה זמן ניתן מחזיק שוקולד?
שוקולד מחזיק הרבה מאד זמן, אך תלוי כמובן בסוג השוקולד ובאופן האחסון. כאשר מאחסנים שוקולד במקום יבש, קריר ואטום, הוא יחזיק לפחות שנה. שוקולד מריר מחזיק יותר זמן משוקולד לבן ומשוקולד חלב, המכילים מוצקי חלב.
מהם אותם פסים ונקודות בצבע אפור המופיעים לעיתים על השוקולד?
התופעה של פסים או נקודות בצבע אפור המופיעים על השוקולד, נקראת בעגה המקצועית 'בלומינג', כלומר 'פריחה'. התופעה מתרחשת כאשר השוקולד נחשף לטמפרטורה גבוהה מדי ולאחר מכן לטמפרטורה נמוכה, או אז חמאת הקקאו, שהיא החלק השומני בתרכובת של השוקולד, או גבישי סוכר, עולים על פני השטח.
שוקולד כזה הוא בטוח לאכילה ולשימוש. לפעמים הדבר משפיע על המרקם שלו, ואז מומלץ פשוט להמיס ולהשתמש בו לבישול ואפייה.
מהו ההבדל בין שוקולד לבן, חלב ומריר?
נתחיל משוקולד לבן. למעשה, שוקולד לבן אינו נחשב לשוקולד באופן רשמי, משום שהוא אינו מכיל מוצקי קקאו. חמאת הקקאו היא שמקנה לו את המרקם השוקולדי, בשילוב כמובן עם סוכר, לציטין וחומרי טעם.
שוקולד חלב דומה בהרכבו לשוקולד לבן. בדומה לשוקולד הלבן גם הוא מכיל מוצקי חלב, אך הוא מכיל גם מוצקי קקאו. אחוז מוצקי הקקאו בשוקולד החלב נמוך יחסית, ולעומת זאת, אחוז הסוכר בו גבוה, ולכן הוא כה מתוק ואהוב על ילדים.
שוקולד מריר מכיל אחוזים גבוהים יותר של מוצקי קקאו, לרוב בין 50-80%, אם כי ניתן כמובן למצוא שוקולד מריר באחוזים נמוכים יותר או גבוהים יותר, אפילו 100%. בשוקולד מריר יש באופן טבעי פחות סוכר. הוא מכיל אנטיאוקסידנטים וחומרים נוספים אשר נמצאו כטובים לבריאות.
מהו תהליך הטמפרור?
טמפרור שוקולד הוא תהליך שבו אנו 'מסדרים' את הגבישים בשוקולד בצורה שתגרום לשוקולד להתגבש בטמפרטורת החדר. ישנן מספר שיטות לטמפרר שוקולד, ואותן מומלץ ללמוד משוקולטיירים מקצועיים. תהליך הטמפרור הוא חובה כאשר רוצים לעצב ממתקי שוקולד כגון פרלינים, או יציקות שוקולד שונות. אין צורך לטמפרר שוקולד לשם הכנת בלילה או מוס לעוגה.
היכן ניתן להשיג שוקולד איכותי?
כיום ניתן להשיג שוקולד איכותי לא רק בחנויות המתמחות, אלא גם בסופרים הרגילים ליד הבית. בין השוקולדים האיכותיים ניתן למנות את 'ולרונה', 'קליבו' ו'פרויבל', אך כמובן שישנם רבים וטובים נוספים.