אז אחרי שספרתי לכם עלי בחלק א' של הפוסט, נעבור לתכלס – איך בדיוק מתנהלת סדנת השוקולד של מותק סדנאות שוקולד – ממה מתחילים, מה תעשו בסדנה ועם מה תצאו בסיומה.
תחילתה של ידידות נפלאה
הסדנה מתחילה כאשר השולחן ערוך ועמוס בקערות שוקולד מכל הסוגים, תוספות וקישוטים כגון: אגוזי לוז מקורמלים, חמוציות, פקאנים מסוכרים, סוכריות צבעוניות, עוגיות אוריאו ועוד ועוד, כמובן בהתאם לגיל ולרצון המשתתפים.
בשלב הראשון, המשתתפים מקבלים סינרים, כך שיוכלו לעבוד עם השוקולד בכיף, מבלי לחשוש להתלכלך. המשתתפים מכינים את השוקולד לעבודה באמצעות תהליך הנקרא טמפרור. זהו תהליך שאורך מספר דקות ובסופו השוקולד יהיה בטמפרטורה הנכונה ובמרקם המתאים לעבודה.
כל אחד מן המשתתפים לוקח חלק בתהליך, שבמהלכו נסביר על מקור השוקולד, ההבדלים בין השוקולדים השונים, וכמובן גם נהנה לטעום וללקק שוקולד בלגי מובחר.
קדימה לעבודה
לאחר שהשוקולד מוכן לעבודה, נסביר למשתתפים מה בתכנית – במרבית הסדנאות נתחיל בהכנת פרלינים ובהכנת מילויים שונים לפרלינים. המשתתפים יבחרו את השוקולד האהוב עליהם, בין אם לבן, חלב או מריר, ויקבלו הדרכה כיצד ליצור פרלינים שלא יביישו את חלונות הראווה של בוטיקי השוקולד השווים ביותר בעולם.
לאחר מכן המשתתפים מכינים טבלת שוקולד אישית, אותה יקשטו כיד הדמיון הטובה עליהם – בתוספות שונות, בקישוטי שוקולד, בכתיבת שם או הקדשה בשוקולד לבן או בת הזוג ועוד.
בסדנאות לילדים נכין גם סוכריות שוקולד על מקל – פעמים רבות גם המבוגרים מתלהבים ומכינים גם כן. עוד נכין טראפלס, ברכות משוקולד כאשר מדובר ביום הולדת, סדנאות שוקולד למסיבת רווקות או אירוע מיוחד, נרים כוסית שוקולד לבעל השמחה, נטבול פירות במפל השוקולד ועוד. (הנה מאמר בנושא "מה להגיש עם מפל השוקולד")
בסיום הסדנה
הסדנה מגיעה לסיומה כאשר המשתתפים בדרך כלל ב'היי' מכמויות שוקולד מוגזמות לכל הדעות. בשלב זה נוציא את כל יצירות השוקולד המופלאות שהכנתם, נפרוש אותן על שולחן העבודה ונחלק לכם אריזות ניילון, אריזות נייר וסרטים, כך שתוכלו לארוז כמתנה לחברים, לבני הזוג, לילדים, או לכם כמובן.
נשמח כמובן לתת לכם פרטים נוספים בטלפון או במייל – אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר!
בטלפון: 054-8719606 באימייל: motek.chocolate@gmail.com