הכיף הגדול בהכנת טראפלס, הוא המגוון העצום של הטעמים והתוספות שאפשר להוסיף להם. בפוסט הבא תלמדו כיצד לגוון ולתת טוויסט מעניין לטראפלס הביתיים, קצת מעבר לשוקולד מריר ואבקת קקאו…
כפי שאתם ודאי יודעים כבר, ישנן שתי דרכים להוסיף טעמים לטראפלס. הדרך הראשונה היא להוסיף טעמים לטראפלס עצמם, והשנייה היא להוסיף טעמים למעטפת של הטראפלס.
טראפלס 'מסורתי'
התוספת המוכרת וה'מסורתית' של הטראפלס היא אבקת קקאו. זוהי כמובן אפשרות מצויינת וטעימה, אך חשוב להפטר מעודפי אבקה ולהשאר עם שכבה דקיקה ועדינה שלא תעיב על טעמו של הטראפל עצמו. הדרך הנוחה ביותר לעשות זאת, היא באמצעות מסננת – גלגלו את הטראפל באבקת הקקאו ו'סננו' ממנו את האבקה.
אפשר לגלגל את הטראפלס באגוזים ובשקדים קצוצים. מומלץ מאד לקלות אותם מעט, על מנת 'לפתוח' את הטעמים ולהפוך את טעמו של הטראפל כולו לעשיר יותר.
טבילת טראפלס בשוקולד
את הטראפלס ניתן לטבול בשוקולד מומס, ובכך בעצם ליצור קונטרסט מעניין בין שתי שכבות של שוקולד – האחת רכה ונימוחה, והשנייה קשיחה ומתפצחת. שוקולד מריר, חלב או לבן יתאימו לצורך העניין. נכון שזה קצת מלכלך ומאריך את תהליך ההכנה של הטראפלס, אבל התוצאה מנצחת!
מומלץ לטבול את הטראפלס בשוקולד מטומפרר, המתקשה בטמפרטורת החדר (כך לא תצטרכו לדאוג לקירור הטראפלס לפני ההגשה). השוקולד המטומפרר הוא גם בעל ברק, אשר נותן אפקט 'וואו' לטראפלס.
אם אינכם שולטים בטכניקת הטמפרור, תוכלו כמובן לטבול את הטראפלס בשוקולד מומס ולא מטומפרר, אך חשוב לדאוג שהטראפלס הנטבלים יהיו קרים, והשוקולד המומס לא חם מדי.
הטבילה יכולה להעשות באמצעות מזלג, שיפוד, ידנית, או כמובן באמצעות כלי טבילה ייעודיים לטראפלס, אשר יקנו לטראפלס המוגמר מראה מקצועי ויפה. הקפידו על שכבה דקה והפטרו מעודפי השוקולד המומס, העבירו למגש עם נייר אפייה או נייר אלומיניום, והכניסו למקרר עד להתקשות השוקולד.
אם נותרו לכם שאריות שוקולד מומס, תוכלו להקפיא אותו ולגרד ממנו שבבים, שישמשו לעטיפת הטראפלס.
טראפלס בטעמים
הנה מספר תוספות שניתן לשלב בטראפלס שלכם. מומלץ לשמור על טעמים מתונים ועדינים ולא להגזים עם התוספות:
- אבקת קקאו – כפי שהזכרנו קודם, זהו הציפוי הקלאסי של הטראפלס, ומי שאינו אוהב את המרירות של אבקת הקקאו (כשמכינים טראפלס לילדים, למשל), יכול להמיר אותה ב'שוקולית'.
- תפוז – אם אתם אוהבים את השילוב של שוקולד ותפוז, תוכלו להוסיף לגנאש ממנו תכינו את הטראפלס תמצית טבעית בטעם תפוז או ליקר תפוזים, תוכלו לעטוף את הטראפל בקליפות תפוזים או לצבוע שוקולד לבן בגרידת תפוזים כתומה ולטבול בו את הטראפלס.
- אגוזי לוז – השילוב של שוקולד ואגוזי לוז הוא שילוב מנצח. אפשר לשלב אגוזים קצוצים וקלויים בגנאש, להוסיף לו ליקר אגוזי לוז (פרנג'ליקו), או פשוט לעטוף את הטראפל באגוזים.
- ברנדי/רום – ניתן להוסיף ברנדי ורום לגנאש, אך חשוב לעשות זאת רק לאחר צינון הגנאש, על מנת שהאלכוהול לא יתנדף. טראפלס עם ברנדי ורום מומלץ לעטוף בשבבי שוקולד, או באבקת קקאו.
- צ'ילי – השילוב בין שוקולד לצ'ילי כבר מזמן הפך לפופולרי. קמצוץ של התבלין החריף משדרג ומדגיש את טעמו של השוקולד. להשלמת ה'לוק' של הטראפל, ניתן לזלף עליו פסים של רויאל אייסינג אדום.
- מנטה – ניתן להוסיף לגנאש תמצית בטעם מנטה, או לחילופין כף של ליקר מנטה.
- קפה – הוסיפו אספרסו צונן לגנאש והוסיפו פול קפה מעל לטראפל, או טבלו את הטראפל בשכבה עדינה של אבקת אספרסו.
- קוקוס – הוסיפו לגנאש ליקר קוקוס, תמצית בטעם קוקוס, וטבלו אותו בקוקוס טחון, כך שיקבל מעטה לבן.
ישנם עוד הרבה מאד טעמים ותוספות לטראפלס, למען האמת כל שידוך שתחשבו עליו עשוי להיות שידוך מוצלח. אז בפעם הבאה שתצטרכו להכין כיבוד או לתת מתנה יצירתית למישהו קרוב, הכינו מגוון טראפלס בטעמים וקישוטים שונים – כפי שראיתם, ההכנה הינה פשוטה והתוצאות מרהיבות.