טראפלס הם קינוח אולטימטיבי – הם טעימים מאד, נראים טוב, פשוטים להכנה ומחזיקים זמן רב מרגע הכנתם. לכן, טראפלס הם אופציה מעולה כקינוח לאורחים, כמתנה ליום הולדת, או סתם כשבא להתפנק.
ישנן מיליון ואחת דרכים להכין טראפלס, ובמאמר הבא נציג בפניכם מספר אפשרויות שיהפכו את הטראפל הפשוט למעדן חלומי.
- השוקולד
החלק החשוב ביותר בהכנת כל מתכון של טראפל שוקולד, הוא איך לא… השוקולד. אם אינכם אוהבים את השוקולד בו תשתמשו לצורך הכנת הטראפל, כמובן שלא תאהבו את התוצאה הסופית, ולא משנה אילו טעמים ותוספות יהיו בטראפל. זוהי הסיבה לכך שבמרבית המתכונים לא תמצאו סוג ספציפי של שוקולד להכנת הטראפלס, אלא פשוט מאד 'שוקולד מריר', או 'שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים'. מצאו שוקולד שאתם אוהבים, והתחילו משם.
אם אתם מתכוונים להכין טראפלס עם תוספות מתוקות, כגון קרמל, נוגט, אגוזים מסוכרים, פירות או ליקרים מתוקים, מומלץ להשתמש בשוקולד מריר באחוזים גבוהים (70% ומעלה), על מנת שהתוצר הסופי לא יהיה מתוק מדי, אבל שוב… זה תלוי בטעם האישי שלכם.
- שומן
כדי שהטראפל יהיה בעל מרקם עשיר ונימוח, הוא צריך להכיל סוג כלשהו של שומן. האפשרויות הן רבות. כל מתכון של טראפלס יכלול שימוש בשמנת – ניתן להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן נמוכים או גבוהים, אך נהוג להשתמש בשמנת 38%. לשמנת מוסיפים לרוב חמאה, אם כי יש מי שמעדיף להוסיף חלב מרוכז.
- ממתיקים
במרבית המקרים, אין צורך בתוספת של ממתיקים להכנת הטראפלס, שכן בשוקולד עצמו, אפילו אם הוא מריר, יש מספיק סוכר. אך אם משתמשים בשוקולד עם אחוז מוצקי קקאו גבוה במיוחד (מעל 80%), ניתן להוסיף ממתיקים כגון סוכר או דבש, קרמל וחלב מרוכז, אשר משפיעים כמובן גם על הטעם של התוצר הסופי.
- ציפוי
את הטראפלס ניתן לצפות במספר דרכים. הדרך הפשוטה ביותר היא לגלגל את הכדורים באבקת קקאו. חשוב שתהיה זו אבקת קקאו איכותית. אם אתם רוצים להשקיע קצת יותר, תוכלו לקבל מרקם קראנצ'י וטעים באמצעות טבילת הכדורים בשוקולד מומס ומטומפרר. ניתן לטבול אותם בשוקולד לבן, שוקולד חלב, או מריר, ולשם הדקורציה, ניתן כמובן להשתמש בחומרי צבע למעטה ורדרד, מוזהב וכיו"ב. המעטפת של הטראפל יכולה להיות קונטרסט לתוכן – למשל מעטפת של שוקולד חלב או לבן, לטראפל מריר.
- תוספות
מגוון הטעמים שניתן להוסיף לטראפלס הוא אינסופי. תוכלו להוסיף כל סוג של אלכוהול, החל מרום פשוט או ברנדי, דרך בייליס ועד ליקר פירות כמו פסואה או למונצ'לו. תוכלו להוסיף מחית פירות קנויה או כזו שהכנתם בעצמכם מתותים, פסיפלורה, פירות יער, מנגו, או תמצית פירות עדינה בטעם תפוז או קוקוס. תוכלו לשלב בטרפאלס קרמל, אגוזים, פירות יבשים, פולי קפה, צ'ילי ועוד ועוד, כיד הדמיון הטובה עליכם.
- שיטת הכנה
את הטראפלס ניתן להכין במספר דרכים. ניתן להמיס את המרכיבים על באן – מארי (קערה על סיר מים חמים), או לחמם את השמנת לסף רתיחה ולצקת אותה על השוקולד (אשר ימס כתוצאה מכך). את התערובת ניתן לצנן מעט ולזלף לעיגולים קטנים, או לצקת לתוך מגש עם דפנות, וליצור עיגולים או כל צורה אחרת לאחר קירור של שעתיים – שלוש.
אם רוצים להשיג מרקם רך וקליל, מומלץ להקציף את הגנאש – אך יש לעשות זאת רק כאשר הוא קר לחלוטין. שימו לב שהטראפלס המוקצפים הם מתכון בטוח לזלילה!