- יצרנית השוקולד הבריטית 'קדבורי', יצרה את טבלת השוקולד הראשונה בעולם בשנת 1842.
- הקקאו הופק לראשונה לפני יותר מ-4000 שנים בדרום אמריקה ובמרכז אמריקה, אך כיום, קרוב לשבעים אחוז מהקקאו, מגיע מאפריקה, כאשר חוף השנהב מספקת כארבעים אחוז מהתצרוכת העולמית.
- שוקולד עלול להיות מסוכן לבעלי חיים כמו סוסים, כלבים, תוכים וחתולים. התאוברומין הנמצא בשוקולד, אותו ממריץ טבעי בעל השפעה דומה לזו של הקפאין, הוא רעיל לאותם בעלי חיים כאשר נצרך בכמות גדולה ולכן יש להרחיק מהם מוצרי שוקולד למיניהן.
- מחקרים רבים הוכיחו ששוקולד מריר הינו בעל סגולות רפואיות רבות. שוקולד חלב ושוקולד לבן, לעומת זאת, אינם טובים לבריאות, משום שאחוז הסוכר בהם גבוה ביותר.
- עץ קקאו ממוצע מתחיל להניב פולי קקאו תוך חמש שנים. כל עץ מניב בסביבות 2500 פולי קקאו.
- 15 סרטים, 9 ספרים, 6 שירים ו-2 להקות כוללים את המילה 'שוקולד' בשמם, והרשימה גדלה משנה לשנה.
- 90% מהשוקולד שנמכר כיום בעולם מיוצר מזן הנקרא 'פורסטרו'. נדיר מאד למצוא שוקולד המיוצר מהזנים הנוספים – 'קריולו' ו-'טריניטריו', אשר נחשבים למעודנים וטעימים יותר.
- בעוד שפעם שוקולד נחשב למעדן השמור אך ורק לעשירים, כיום שוקולד זמין לכולם, הודות למהפכה התעשייתית שהביאה להתפתחות טכנולוגית עצומה. עם זאת, הפופולריות הגוברת של השוקולד ברחבי אירופה ואמריקה, גרמה לאלפי אנשים להפוך לעבדים בתעשיית הקקאו באפריקה.
- אנשים שסובלים מדכאון, צורכים כ-50% יותר שוקולד מאנשים בריאים.
- קולומבוס וקורטז היו יצאני השוקולד הראשונים מאמריקה לאירופה, כאשר הביאו עמם פולי קקאו לספרד בתחילת המאה ה-16.
- שוקולד החלב הראשון יוצר בשנת 1875 בשוויץ, כאשר דניאל פטר מצא דרך לערבב חלב מרוכז עם שוקולד.
- עץ הקקאו יכול לשרוד כמאתיים שנה, אך מייצר פולי קקאו שטובים לעיבוד רק כ-25 שנה.
- צרכני השוקולד הגדולים ביותר הם השוויצרים. שוויצרי ממוצע צורך כ-10 ק"ג בכל שנה. במקום השני נמצאת אוסטרליה, עם 9 ק"ג לשנה, ואירלנד עם 8.5 ק"ג.
- השם הלטיני של עץ הקקאו הוא 'תאוברומה' , שפרושו 'מזון האלים'.
- בשוקולד לבן אין כלל מוצקי קקאו, ולכן אינו נחשב לשוקולד באופן רשמי.
- פולי הקקאו מכילים קרוב ל-300 טעמים שונים וארומות שונות.
- שוקולד הוא המאכל היחידי אשר נמס בטמפרטורת הגוף, וזאת בשל תכונותיה של חמאת הקקאו. משמעות הדבר היא שאם נשים שוקולד על הלשון, הוא יתחיל להנמס.
- מונטזומה השני, הקיסר ה-9 של האצטקים, היה אחד האנשים העשירים והחזקים ביותר בעולם. הוא נודע גם בכינוי 'מלך השוקולד'. בשיא כוחו, היו ברשותו של מונטזומה לא פחות ממיליארד פולי קקאו.
- 40% מהשקדים המיוצרים בעולם, מיועדים לתעשיית השוקולד.
- שוקולד יוצר לראשונה במכונה בברצלונה, ספרד, בשנת 1780.